tirsdag 7. juni 2011

Stekt ris ala Hege.

Det finnes mange varianter av stekt ris. Den her fikk jeg hos ei jeg kjenner som heter Hege. Jeg har måtte endre den litt siden jeg jo ikke skal ha egg, men godt er det uansett.

3 dl ris
1 boks reker i lake
1/2 boks minimais
1-2 kyllingfileter avhengig av størrelse
1 boks erter og gulrøtter
bønnespirer
1 boks vannkastanjer
1 boks bambusskudd
1/2 purre

Kok risen som vanlig. Hell av vann og lake på alt og skyll godt i kaldt vann. Skjær purren i skiver. Skjær kyllingen i biter og stek dem. Bland alt sammen når risen er ferdigkokt. Risen skal være varm nok til å varme opp både grønnsaker og reker. Det her blir en enormt stor porsjon, men man kan gjøre den mindre ved å ha i mindre av hver ting. Vi har gjerne til middag og lunch i to dager om ikke enda lenger på den porsjonen her. Men det er så godt at det ikke gjør noe. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar