Mine spesielle ingredienser

Skjønner at det til tider kan være litt forvirring over hva jeg bruker av produkter når jeg bare skriver pasta, strøbrød osv. Så tenkte å legge ved endel linker til produkter jeg bruker som er trygge i forhold til gluten, melk og egg. Jeg lager alt naturlig glutenfritt da jeg ikke tåler hvetestivelse heller. Noen av linkene er til nettbutikker, og noen er bare for info.

Pasta. Det finnes flere varianter av glutenfri pasta i butikkene. Semper, Barilla og Schär i hovedsak her i Norge, men også flere andre typer på nett eller i Sverige. Her er det bare å smake seg fram og finne sin favoritt.

Eggerstatning. Blir ikke helt det samme som egg, men det binder bakeverk sammen, og når jeg lager kyllingnuggets så funker det fjell.
http://www.iherb.com/Orgran-Gluten-Free-No-Egg-Natural-Egg-Replacer-7-oz-200-g/35751#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=orgran&rc=34&sr=null&ic=22

Strøbrød. Schär har strøbrød som er gluten og melkefri, men dette inneholder egg. Finnes i hyllene i Coop sine butikker.

Sjokoladebiter til bakst. Enten har jeg de i som biter, eller så smelter jeg de til glasur og sånt. I sverige får man også kjøpt sjokoladedråper som er melkefrie fra Odense.
http://www.iherb.com/Enjoy-Life-Foods-Mini-Chips-Semi-Sweet-Chocolate-10-oz-283-g/32772

Tamari saus, også kjent som en litt annen versjon av soyasaus. Helt glutenfri, og fantastisk god.
http://www.iherb.com/Eden-Foods-Organic-Tamari-Soy-Sauce-20-fl-oz-592-ml/36363

Agavesirup. Naturlig søtning som fint kan erstatte sukker i enkelte tilfeller
http://www.iherb.com/Now-Foods-Agave-Nectar-Light-Certified-Organic-17-oz-482-g/23217

Toro glutenfri fin kakemiks. Fåes kjøpt i de fleste butikker i dag, jeg kjøper de på Rema eller Meny som regel.
http://toro.no/produkter/kaker-og-desserter/Glutenfri_fin_kakemiks

Semper fin miks. Gjelder det samme som for Toro sin kakemiks, men denne er en god del dyrere om man ikke kjøper den i esker i Sverige
http://www.semperglutenfritt.no/fin-mix

Toro lys mix. Fåes kjøpt i de fleste butikker rundt om i landet.
http://www.toro.no/Vaare-produkter/Dessert-og-bake/TORO-Glutenfri-lys-melblanding-362g

Havregryn. Havre finnes i variant med og uten gluten. Viktig å passe på. Både semper og denne har glutenfri, men jeg foretrekker denne.
http://www.norskhavre.no/nor/Produkter/Glutenfrie-store-havregryn

Vanlig margarin, soft flora, blå type.
http://www.softflora.no/produkter/spesial

Margarin til baking. Bruker enten Carlshamn som jeg kjøper i Sverige, eller Melange uten melk og salt.
http://www.melange.no/produkter/melange-uten-salt-og-melk

Vegansk pizzaost som faktisk smaker ost! Denne får man i dag på Meny, eller på veganske nettbutikker som Veganlife.
http://veganlife.no/category.html/vegetabilsk-melk-ost--egg

Hing.Hing er et indisk krydder som i små mengder, kan minne litt om løk i smaken. På asiatiske butikker, finnes det noen gule bokser med dette krydderet. De inneholder bittelitt hvetemel, så for de som er veldig sensitive så utgår disse boksene. (Les: De som har cøliaki, hvetemel og andre med sterke reaksjoner). For de som bare er mer sensitive, så går det bra, da det er snakk om veldig små mengder i rettene. For de som må ha ren hing, så får man kjøpt det via en engelsk nettbutikk (link under). Hing, kalles også for asafoetida.
https://www.seasonedpioneers.com/shop/indian/asafoetida-ground/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar