Om meg

Jeg heter Ingrid, bor i Lier sammen med mannen min og våre to sønner. Jeg er født i 1978, så har noen år på baken allerede. Fram til våren 2008 levde jeg et liv som alle andre når det kom til matinntak. Jeg begynte å bli ganske så dårlig, og siden jeg har crohns, så var legene ganske sikre på det var den som var i anmarsj igjen. Men alle prøver kom tilbake negative, og de bare klødde seg i hodet. En morgen jeg satt og spiste fruktsalat med yoghurt, så klikka magen momentant, og det var starten på slutten av vanlig kosthold for min del. Med hjelp av fastlegen, matdagbok, og masse prøving og feiling, så fant jeg ut at melk og gluten var hovedsynderne for min del. Spesielt melk.


Begynnelsen på dietten var tøff! Jeg følte at uansett hvor jeg snudde meg rundt, så var det melk og hvete i alt som var. Heldigvis har utvalget i glutenfritt uten hvetestivelse, og melkefrie ting, økt med årene. Jeg hadde også noen år hvor jeg reagerte på egg, så mange av oppskriftene her er uten egg også. Ved siden av disse tingene, så reagerer jeg også på frukt og tomater.

Jeg har ingen utdannelse innen matlaging, men jeg har hele livet vært glad i å stå på kjøkkenet. Jeg har helt fra jeg var ei lita jente, vært med på kjøkkenet hos oldefar og mormor, og fått prøve meg fram. Jeg har jobbet på kjøkkenet på en vegetarrestaurant, og jeg har jobbet i pizzabransjen, så litt materfaring har jeg. Noen ting har jeg med meg fra barndommen, noe fra jobbene jeg har hatt, men det meste i dag kommer ut fra prøving og feiling på kjøkkenet her hjemme. Målet mitt med allergifri mat, er at også folk som ikke er allergiske, skal synes maten og kakene er gode, og ikke føle at de spiser noe som er mindre bra enn de ellers ville gjort. Og at vi med allergier skal få fullgode alternativer til det vanlige.

Tanken da jeg startet bloggen her, var at jeg ville dele det jeg har lært opp gjennom årene med allergimat. Internet oversvømmes av blogger og nettsider med forskjellige allergioppskrifter, men jeg synes ofte at det enten er melk, eller gluten. Ofte med hvetestivelse også. Og hvis det er uten, så er det gjerne uten mange andre ting som soya, sukker osv også. Jeg er fan av enkel og god hverdagsmat, og enkle og gode kaker, som alle kan lykkes med. Da orker jeg ikke milelange ingredienslister fordi man ikke skal ha ditt eller datt. Så jeg håper siden min kan inspirere og hjelpe de der ute som står i samme situasjon som jeg gjorde for en del år siden.