Denne kan lages både med friske og frosne bær, men den blir utrolig mye bedre med ferske bær, da de frosne ofte er sure og har mye vann i seg som da smelter ned i paien, så den blir vannete og bløt.
1 kurv jordbær
1 stor kartong blåbær
3 ts vaniljesukker
0,5 dl sukker
litt kanel
2 dl havregryn
2 dl toro kakemiks
100 gram margarin
Skjær jordbærene i biter som er litt større enn blåbærene. Fordel de i en paiform, og fordel blåbærene innimellom jordbærene. Strø over to av teskjeene med vaniljesukker og litt kanel. Bland havregryn, sukker, 1 ts vaniljesukker og kakemiksen i en bolle. Kutt margarinet i terninger, og kna det godt inn sånn at du får en smuldredeig. Legg deigen i et jevnt lag over bærene. Stekes ved 175 grader i 45 minutter. Kan serveres med iskrem, vaniljesaus/krem eller vanlig krem alt ettersom hva som frister.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar