lørdag 5. september 2015

Verdens beste (med egg)

Husker så godt første gangen jeg smakte denne, og overhodet ikke likte den. Alt for søtt etter min smak. Men med årene så har den vokst på meg, og nå er den blant favorittene mine. Så når jeg begynte å kunne ha egg igjen, så er denne nok en gang aktuell igjen. Og en stor suksess for de fleste som har smakt den.

Kakebunn del 1:
150 gram margarin
125 gram sukker
150 gram toro fin kakemiks
1 ts bakepulver
5 eggeplommer
5 ss melk

Kakebunn del 2:
5 eggehviter
180 gram sukker
150 gram hakkede mandler

Fyll:
2 bokser alpro kremfløte
3 ss sukker
2 poser toro vaniljesaus som ikke skal kokes
2,5-3 dl soyamelk

Rør margarin og sukker til det er hvitt og luftig. Skill eggehvitene fra eggeplommene, og ha i eggeplommene. Ha i at det tørre, og melk til slutt. Kle en langpanne med et bakepapir. Deigen er seig og klissete og litt vanskelig å få utover jevnt, men med litt tålmodighet så går det. Bre deigen utover til et tynt lag som dekker hele langpanna. Pisk eggevhitene (helst med en ballongvisp). Når de er halvveis stive, ha i sukkeret i tre omganger mens det pisker videre. Når hvitene er helt stive og blanke, så er de ferdig pisket. bre utover på toppen av kakedeigen. Strø over hakkede mandler. Stekes ved 175 grader i ca 30 minutter. 

Når kaken er avkjølt, så deles den i to. Legg den ene delen med marengsdelen ned på et kakefat. Stivpisk alpro kremfløte med sukker. For vaniljekremen, så må du bruke håndvisp for å unngå klumper. Ha pulveret fra vaniljesausposen i en bolle, og tilsett 2,5 dl soyamelk. Begynn å vispe, denne skal bli skikkelig tykk og seig. Hvis den blir for fort veldig tykk, så spe forsiktig i bittelitt mer soyamelk til den får en god og tjukk konsistens. Bland vaniljekremen ned i den piskede kremfløten. Smak til om den er søt nok, ha eventuelt i litt mer sukker. Fordel kremen utover kakebunnen som ligger på fatet. Plasser den andre delen av kakebunnen på topp, med marengsdelen opp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar