onsdag 23. september 2015

Høstgryte

Enkelte ganger dukker det opp ideer i hodet man bare ikke klarer å la være å prøve ut. I dag kom inspirasjonen i form av ferske, nydelige kantareller i grønnsakshylla på Meny da jeg skulle innom for å kjøpe litt mat. Det ble litt grubling på gjennomførelsen, før resultatet lå på tallerken. Men det var verd ventetiden, for dette smakte som en liten bit med himmel både for liten og stor.

350 gram kantareller
200 gram sjampinjong
1 liten løk
400 gram svinekjøtt i strimler
en solid neve spinat
1 boks alpro matfløte
2 ss sennep
2 ts chipotlesaus
Salt og pepper

Kutt soppen i passe biter, og løken i strimler. Stek de gyldne, og hell over på en tallerken. Stek kjøttet i flere omganger, så det blir stekt, og ikke kokt. Ha sopp og kjøtt i panna, og hell over boksen med alpro matfløte. La det småputre et par minutter før du har i sennep og chipotlesaus. Smak til med salt og pepper. Ha i spinaten og la den krympe seg ned i sausen. Chipotlesaus er en paprikasaus man får kjøpt i hyllene på matbutikken. Serveres med kokt pasta og sprøstekt bacon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar