lørdag 17. oktober 2015

Djevelsk mørk sjokoladekake.

Enkelte ganger så kommer jeg over oppskrifter som jeg tenker at dette må jeg prøve! Men så er det ingredienser i som ikke helt går overens med kostholdet jeg har til vanlig. Og da er det bare å legge hodet i bløt og prøve seg fram. Noen ganger blir det skikkelig dårlig, og andre ganger blir det skikkelig bra. Denne gangen ble det skikkelig bra. Kaka er også prøvesmakt av to som tåler alt, og de synes den var helt nydelig. Mektig, men fantastisk som han ene sa. Dette blir absolutt en ny favoritt her i huset. Utfordringen er å klare å spise opp alt, siden den er en hel langpanne stor.

150 gram margarin
1 beger alpro naturell yoghurt
4 dl soyamelk
7 dl sukker
6 ts natron
6 ss kakao
550-600 gram toro fin kakemiks

Glasur:
200 gram margarin
1 1/4 dl soyamelk
8 toppede ss kakao
3 ts vaniljesukker
2 ts pulverkaffe
500-550 gram melis
sjokoladedråper til pynt

Smelt margarinet, og la det avkjøle mens du blander sammen alpro yoghurt og soyamelk i en stor bakebolle. Ha i margarinet, sukkeret og natron. Ha i kakaoen, og til slutt melet. Siden glutenfritt mel har litt ustabile bakeegenskaper, så begynte jeg med 500 gram mel, og hadde i litt og litt til passe røre. Den skal være ganske tynn, men ikke helt suppe. Hell røren over i en smurt langpanne, og stek den ved 180 grader i 35 minutter. Sjekk at den er gjennomstekt ved å stikke en kniv nedi. Henger det fast røre på kniven, så stek den i fem minutter til. Ta kaken ut av ovnen, og lag glasuren med en gang. Smelt margarinet i en litt stor kjele, ha i soyamelk, så kakao, vaniljesukker og pulverkaffe (rent pulver). Rør godt. Sikt i melisen i 3 omganger, og rør godt sammen for hver runde, så glasuren blir jevn og fin uten klumper. Bre glasuren over den varme kaken, og strø over sjokoadedråper. Kaka er like god kald som varm, og får garantert bein å gå på når den serveres.

1 kommentar: