torsdag 25. september 2014

Jukselapskaus

Hurtigmat eller kjapp og enkel mat har nesten blitt fremmedord etter jeg måtte kutte ut så mange ting fra kosten min. Når andre snakker om ferdige kjøttkaker i butikken eller grandiosa i ovnen, så står jeg og vimser med hjemmelagde kyllingnuggets og taco når jeg skal ha noe kjapt og enkelt. Og nå har de fått selskap av en ny sak. Jukselapskaus. Vi snakker juks på høyt nivå her, men så enkelt, så godt, og det går på under en halvtime å slenge sammen hele saken. 

1 pose frossen lapskausblanding
1/2 pose brokkoliblanding 
1/2 pose frosne erter
2-3 dl valgfri pasta
400-500 gram kjøttdeig/karbonadedeig
3 Gilde go og mager wienerpølser
1 terning grønnsaksbuljong
2,5 ss maizena (gul) blandet i 2 dl vann
en liten sprut sukkerkulør
salt og pepper til smak

Kok grønnsakene i en kjele, og pastaen i en annen. Ta vare på kokevannet til grønnsakene, de setter en liten ekstra spiss på sausen du skal lage etterpå. Stek kjøttdeig og pølser i biter. Ha kokevann i en kjele, ca 5 dl vann. Kok opp sammen med grønnsaksbuljongen, og ha i maizena. Visp til den tykner, ha i sukkerkulør, salt og pepper til du synes smaken er bra. Bland i kjøtt, pasta og grønnsaker og server med flatbrød eller lignende. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar