søndag 19. januar 2014

Grove rundstykker.

Jeg har kjempelenge prøvd å få til rundstykker og brød som smaker godt uten hvetestivelse. Uten hell. Men så fant jeg en oppskrift inne hos Lila Creo som så bra ut og som måtte testes. Alle vet jo at jeg ikke klarer å følge en oppskrift som jeg skal, så det ble litt triks og miks, men bra ble dem til slutt. Og de hever godt og smaker ordentlig rundstykke selv om det er bakepulver og natron i stedet for gjær.

6 dl vann
1 ss fiberhusk
65 gram olje

400 gram semper grov mix
100 gram maismel
0,5 ts salt
1,5 ts natron
1,5 ts bakepulver

Litt ekstra vann

Bland alt det våte i en bolle, og la stå og svelle i fem-ti minutter. Bland det tørre i en annen bolle. Ha det våte over i det tørre og rør rundt. Deigen skal bli skikkelig klissete, så om den ikke blir det, ha i mer vann til den er klissete. Ha vann på henda, ta opp en klatt deig, form til en ball og sett på en bakeplate. Jeg lagde ni store rundstykker ut av oppskriften her. Stek de på varmluft, 200 grader i 15 minutter. Jeg måtte forlenge steketiden med fem minutter fordi de var så store. La de avkjøle på en rist før du deler de og serverer. 

1 kommentar: