Etter litt triksing og fiksing, så har jeg faktisk fått til ostekake helt uten gluten, melk og egg. Og den smaker fantastisk godt! Også godkjent av de som tåler melk i familien. Den blir litt dyr siden det er dyre produkter i den, men så absolutt verd det en gang i blant.
2 pakker digestive kjeks fra Glutano (300 gram)
150 gram margarin
1 boks sour supreme (rømmeerstatning)
375 gram soya smøreost (store, runde bokser)
1 boks alpro kremfløte
120 gram melis
1 ts vaniljesukker
1 pakke sitrongele
2,5 dl vann
Mos kjeksen godt, smelt margarinet og bland sammen med kjeksen. Trykk det ut i bunn av en rund form på 26 cm i diameter. Sett den kaldt mens du lager fyllet. Kok opp vannet, og bland ut gelepulveret. Det tar ca to minutter å få det rørt ut. Bland sammen smøreost, sour supreme, melis og vaniljesukker i en bolle. Stivpisk kremfløten. Rør kremen forsiktig inn i osteblandingen. Hell i sitrongeleen og bland godt. Hell fyllet over bunnen og sett i kjøleskapet over natta. Bruk en kniv og skjær rundt så den løsner fra forma, og server.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar