torsdag 9. januar 2014

Ostekake.

Etter litt triksing og fiksing, så har jeg faktisk fått til ostekake helt uten gluten, melk og egg. Og den smaker fantastisk godt! Også godkjent av de som tåler melk i familien. Den blir litt dyr siden det er dyre produkter i den, men så absolutt verd det en gang i blant.

2 pakker digestive kjeks fra Glutano (300 gram)
150 gram margarin

1 boks sour supreme (rømmeerstatning)
375 gram soya smøreost (store, runde bokser)
1 boks alpro kremfløte
120 gram melis
1 ts vaniljesukker

1 pakke sitrongele
2,5 dl vann

Mos kjeksen godt, smelt margarinet og bland sammen med kjeksen. Trykk det ut i bunn av en rund form på 26 cm i diameter. Sett den kaldt mens du lager fyllet. Kok opp vannet, og bland ut gelepulveret. Det tar ca to minutter å få det rørt ut. Bland sammen smøreost, sour supreme, melis og vaniljesukker i en bolle. Stivpisk kremfløten. Rør kremen forsiktig inn i osteblandingen. Hell i sitrongeleen og bland godt. Hell fyllet over bunnen og sett i kjøleskapet over natta. Bruk en kniv og skjær rundt så den løsner fra forma, og server.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar