torsdag 8. september 2011

Biff med grønnsaker og nudler

400 gram biff (ytrefilet)
3 ss olje
3 ss soyasaus
1 brokkoli
2 gulrøtter
125 gram sukkererter
200 gram babyspinat
1 bos minimais
1 pakke risnudler

Skjær biff og grønnsaker i passende biter. Varm olje i en wok, stek kjøttet i to omganger. Ta biffen ut av woken og ha i grønnsakene. Fres dem til de er møre. Bland sammen grønnsaker og biff og hell over soyasaus. Serveres med kokte risnudler. 

onsdag 31. august 2011

Tacogryte

3 dl ris
7 dl vann
500 gram hakkede tomater
3 ts spisskummen
1,5 ts korianderpulver
1,5 ts salt
2 ts paprikapulver
1,5 ts hvitløkspulver
1 ts oregano
1/2 ts chilipulver
1/2 boks røde bønner (red kidney beans)
400 gram kjøttdeig

Ha ris, vann, tomater og krydder i en kjele. Kok opp og la småkoke til risen er ferdig. Ca 15-20 minutter. Rør med jevne mellomrom, ellers brenner det seg. Skyll bønnene i kaldt vann. Stek kjøttdeigen i en stekepanne. Bland alt sammen når risen er ferdigkokt. Serveres med salat og tortillachips.

søndag 14. august 2011

Kremete kyllingsuppe

600 gram kyllingfilet
2 store eller 4 vanlige poteter
2 gulrøtter
1 liten løk
2 never babyspinat
2 ts persille
1/2 boks minimais
pepper
100 gram bacon
7,5 dl kylling/hønsebuljong
6 dl rismelk
1 dl havrefløte

Kok opp rismelk og kyllingbuljong. Skjær grønnsakene i små terninger og ha i. La koke i 10 minutter. Skjær kyllingfileten i små terninger og ha i. La koke i fem minutter. Tilsett spinaten. La putre i 3 minutter og ha så i resten. Stek bacon i biter og ha i. Rør ut havrefløten og server med nystekte rundstykker.

tirsdag 9. august 2011

Fiskerisotto

40 gram margarin uten melk
400 gram fisk etter ønske
1 1/4 liter fiskebuljong
1 løk
1 fedd hvitløk
1 ts gurkemeie
330 gram risottoris
1 ss tørket persille
1 ss tørket gressløk
1 ss tørket dill

Kok opp buljongen. Fres margarinet i en wok sammen med finhakket løk og hvitløk. Ha i gurkemeie og ris. Rør til en jevn farge. Hell over litt varm buljong og rør til det har kokt inn. Hell over litt mer buljong og gjenta til det er tomt for buljong i kjelen og risen er gjennomkokt. Rør inn urter og la småputre i et par minutter. Stek fisken i litt margarin og server sammen med risottoen. Retten er også veldig god med sukkererter og cherrytomater ved siden av. 

onsdag 27. juli 2011

Grillede poteter i folie

4 poteter
1 ss margaring uten melk
1 ts persille
1 ts basilikum
1/2 ts timian
litt pepper

Skjær potetene i tynne skiver. Legg de på et flak aluminiumsfolie. Bruke gjerne dobbelt lag folie for å unngå at de blir brent. Strø på urter og pepper og legg en klatt margarin på toppen. Brett pakkene sammen og legg de på grillen. Bruk så svak varme som mulig for å unngå at de brenner seg. Etter rundt 30 minutter er de ferdige og klare til å serveres. 

tirsdag 26. juli 2011

Krishnas Cuisine

På tide med et lite skryteinnlegg når det kommer til restauranter igjen. Denne gangen er det Krishnas Cuisine i Oslo som står for tur. Krishnas Cuisine finner man på Majorstua, ikke langt fra Collosseum kino. Restauranten serverer vegetarmat, mesteparten indisk. Og maten er fantastisk. De eneste gangene de ikke kan tilby glutenfritt er når de har pastagryte, men det skjer ikke ofte. Og har du lyst til å ta turen inn, så ligger alltid dagens meny ute på nettsidene deres, så da er det bare å unngå pastadagene. Jeg har enda ikke vært der og ikke kunne spise meg god og mett på gluten, melk og eggefri mat. De har alternativer med og uten melk, og har aldri egg i maten ellers. Billig er det også. En solid posjon med dagens rett for 125 kroner. Og når maten smaker så godt i tillegg så er det verd hver krone. De har også mindre posjonsalternativer. Og det er hyggelige ansatte der.  Restauranten anbefales på det sterkeste fra meg. Bildet under er hva jeg fikk servert som dagens der i dag. Salat, suppe, papadam, ris og gryte.

torsdag 21. juli 2011

Apple crumble pai


1 liter epler
1 dl vann
1/2 ts salt
1 ts kanel
1,5 dl sukker
5 dl semper fin miks
2,5 dl melkefritt margarin

Skjær eplene i skiver, og legg de i en ildfast form. Bland sammen vann, kanel og salt og hell over eplene. Lag en smuldredeig av sukker, mel og margarin og bre det utover eplene. Stekes ved 180 grader i 40 minutter. Serveres med vaniljekrem. Jeg bruker vaniljesausen fra oatly, for den oppfører seg som vaniljekrem når den er kald.