mandag 21. desember 2015

Piroger

Lykken er ganske stor når man endelig klarer å mestre en gjærdeig man har savnet i årevis. Deigen har kan fint brukes til calzone og. Så utrolig godt med pizzafyll med eller uten ost inni. Men siden jeg ikke tåler tomat noe særlig, så valgte vi å gå for den litt mer tradisjonelle pirogen i dag. Jeg håper dere liker oppskrifta like mye som vi gjorde. For disse er så luftige og gode, men det er viktig at du bruker fersk gjær og ikke tørrgjær, da hever den dårlig og blir hard i stedet.

3 dl vann
25 gram fersk gjær
1,5 ss fiberhusk
1 egg
1 dl rapsolje
50 gram teff mel
ca 300 gram toro lys melmix

FYLL:
1 pakke svinekjøttdeig
200 gram sjampinjong
1 løk
salt
pepper
hvitløkspulver
paprika

Varm vannet til fingervarmt, og løs opp gjæren i vannet. Ha det i bollen til kjøkkenmaskinen, og tilsett fiberhusk, mens den går på lav hastighet. La det svelle litt, før du har i egget, og så rapsolja. Ha i teff når det er ordentlig mikset, og ha i litt og litt av den lyse melmiksen. Siden glutenfritt mel kan være litt ustabilt i bakeegenskapene, så kan det være du trenger litt mer eller mindre. Deigen skal være skikkelig seig, men kompakt. Stek alt som skal inn i fyllet og krydre. Jeg brukte omtrent 1/2 ts av hver av krydderne, men her er det bare å smake og slå seg løs med hva du føler er best selv. Del deigen i 8 emner, bruk mye mel i utbakingen, siden den er så klissete. Kjevle de ut til sirkler. Og fordel de på 8 bakebrett. Fordel fyllet på den ene halvdelen av hver sirkel. Lim sammen med egg eller vann, og brett over. La de heve i 20-30 minutter på benken under et håndkle. Pensle med egg før steking, og stek på varmluft 200 grader i 15-20 minutter.


1 kommentar:

  1. Hei. Takk for at du deler oppskrift, da har jeg laget disse for andre gang, og de ble veldig gode. Har laget slik at jeg har i fryseren og de ble veldig gode opp igjen varmet på varmluft. Så da har jeg disse mens resten av familien får kjøpepizza når det skal gå raskt. :)

    SvarSlett