fredag 18. desember 2015

Nesten hjemmebakt brød.

Grunnen til at jeg sier nesten hjemmebakt, er at jeg tar utgangspunkt i en brødmiks fra toro. Men med litt ekstra oppi så blir brødet så utrolig mye bedre, og det metter lenge. Oppskriften er til et brød

1 pose toro havrebrød miks
1/2 dl knuste linfrø
3/4 ts solsikkekjerner
1/2 ts salt
1/2 pakke tørrgjær
6 dl lunket vann
Sesamfrø

Ha det tørre i bollen på kjøkkenmaskinen. Varm opp vannet, og bland det i. La mikseren stå å gå i rundt 5 minutter. Deigen er skikkelig klissete og nesten litt flytende. Ha deigen over i en smurt brødform, og strø over sesamfrø som du klapper litt ned i deigen. La det heve i 30-40 minutter før det settes i ovnen. Stekes ved 200 grader i 45 minutter. Snu det på hodet og ut av formen så fort det er ute av ovnen, ellers blir det klissete nedi formen. La det avkjøle på rist. Brødet egner seg godt til frysing, men anbefaler en liten tur i brødristeren etter frysing.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar