tirsdag 28. april 2015

Knekkebrød

En ting jeg har savnet helt siden jeg gikk over til glutenfritt, er ordentlige knekkebrød. Det er mange glutenfrie der ute, men enten er de med hvetestivelse, eller jeg synes ikke de metter og er gode. Noe rar bismak på de fleste. Så var jeg på besøk hos noen for en stund siden, og fikk en oppskrift jeg ble anbefalt å prøve ut, og jeg angrer ikke! Disse er knallgode! Beste jeg noen gang har smakt tror jeg.

3 dl havregryn
1 dl mandelmel
3 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø (gjerne knuste)
2 ss fiberhusk
6-7 dl kaldt vann

Kjør havregrynene til mel i en mikser. Tåler du vanlig havremel fra butikken, så kan det fint brukes i stedet for. Bland det tørre i en bolle, og hell halvparten over i en annen bolle. Knuste linfrø kan man få kjøpt på Europris, sånn at man slipper å knuse de selv. Grunnen til at jeg heller av halvparten, er at oppskriften er nok til to stekeplater med knekkebrød, og hvis jeg blander i alt vannet på en gang, så tykner den så mye på grunn av fiberhusken, at den er vanskelig å få smurt utover når jeg kommer til brett nummer to. Ha i halvparten av vannet, det skal bli en tynn smørje. Ha i mer vann om nødvendig. Bre utover de bakeplater i et jevnt og tynt lag. Knekkebrødene stekes på 160 grader, med varmluft. Stek de i 15 minutter, før du tar de ut og deler de opp i ønsket størrelse. Stek de i ytterligere 10 minutter til, og snu dem. Så stekes de i 20 minutter på "baksiden" før de er ferdige. Jeg har begge brettene i ovnen samtidig siden det er varmluft, men etter jeg har snudd dem, så bytter jeg om på brettene, siden det ofte er litt varmere lenger opp i ovnen. Det høres kanskje ut som mye jobb, men etter et par omganger, så går det på autopilot.


1 kommentar:

  1. Knus linfrøene i litt av vannet med en stavmikser, så behøves ikke fiberhusk. Kjør stavmikseren til det blir en tykk masse. Da får kroppen bedre nytte av de gode oljene i linfrøene også.

    SvarSlett