fredag 20. juni 2014

Kjøttkaker

Noen ganger er norsk tradisjonell mat så ufattelig godt. Kjøttkaker er en av mine store favoritter, og egentlig veldig enkle å få allergifrie. Jeg pleier å blande karbonadedeig og kjøttdeig, fordi jeg synes vanlig kjøttdeig blir for fett, men man kan absolutt bruke bare vanlig kjøttdeig også.

500 gram kjøttdeig/karbonadedeigblanding
1 1/4 ss potetmel
1 dl rismelk
1/4 ts muskat
1/4 ts salt
1/4 ts pepper

Bland alt godt sammen i en bolle. Mange bruker mikser med eltekroker, men jeg er litt gammeldags og foretrekker å bruke henda og blande de godt. Form til kaker, og stek på middels varme i en stekepanne. La de steke 10 minutter før de snus, og så 10 minutter på andre siden, da blir de gjennomstekt. Serveres med brun saus, poteter og grønnsaker. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar