mandag 2. desember 2013

Sirupsnipper i hjerteform

Det her er min favorittjulekake over alle! I oppskriften skal man skolde mandler og bruke som pynt på snippene, men jeg baker forholdsvis mange av de her, og i fjor skolda jeg mandler i over en time. Det gadd jeg rett og slett ikke i år, derfor er bildet av sirupsnipper uten mandler til pynt. 

60 gram sukker
100 gram mørk sirup
0,5 dl alpro kremfløte
60 gram margarin
eggerstatning for 1 egg
1/2 ts ingefær
1/2 ts pepper
1/2 ts kanel
3/4 ts natron
300 gram toro fin kakemiks
100 gram mandler

Ha sukker, sirup og fløte i en kjele og la det smelte sammen på middels varme. Ha over i en bakebolle. Rør margarinet ned i blandingen så det smelter. Ha i eggerstatning, krydder og natron, og rør rund. Ha i litt og litt mel, til deigen blir jevn og fin. Kjevle ut, og skjær ut snipper. Legg de på stekebrett, og ha en halv skoldet mandel på hver som pynt. Stekes ved 175 grader i 10 minutter.

3 kommentarer:

  1. Kan jeg bruke 1 egg i stedet for erstatning i denne? Og skal det evt blandes i likedan som eggerstatning skal?

    SvarSlett
  2. Kan jeg bruke 1 egg i stedet for erstatning i denne? Og skal det evt blandes i likedan som eggerstatning skal?

    SvarSlett
    Svar
    1. Jada det går helt fint. Jeg gjorde det nå i år, og det ble kjempebra.

      Slett