onsdag 16. november 2011

Rød linsesuppe.

En gang i blant er det godt med en suppe som virkelig varmer kroppen innenfra. Som gir en varm følelse i magen når du spiser, og som gjør hele deg varm etterpå. Denne suppa her er en sånn en. Det er og blir min favorittsuppe, og jeg kunne spist den flere ganger i uka uten å gå lei.

200 gram røde linser
1 liter vann
1/4 ts gurkemeie
2 ss olivenolje
1/2 ts hing (asafoetida)
1/2 ts paprikapulver
1/3 ts pepper
1,5 ss meriam
2 ts sukker
1/2 liten boks tomatpuré
1-2 ts salt
en dæsj havre eller sojafløte

Ha linser, vann og gurkemeie i en kjele. La det koke opp, ta av skummet som dannes på toppen og la det småkoke i 20 minutter. Som regel må jeg ha i litt mer vann mot slutten av koketida. Varm oljen i en kjele, og ha i resten av krydderne. Rør kjapt rundt, og hell krydderblandingen i kjelen med linser. Ha i tomatpureen. Rør godt. Smak til med salt og sukker. Ha i en liten dæsj med havre eller sojafløte rett før den serveres. Serveres med brød/rundstykker og gjerne en liten salat eller ris ved siden av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar