søndag 16. oktober 2011

Pasta med tunfisk og spinat.

1 stor eller 2 små løk
2-3 fedd hvitløk
3 ss semper fin miks
3 dl grønnsaksbuljong
ca 5 dl rismelk
1/2 ts pepper
1/2 ts muskat
450 gram frossen spinat
3 bokser tunfisk i vann
500 gram glutenfri pasta

Kok pastaen som anvist på pakningen. Mens den koker, tiner du spinaten i microen og lager sausen. Når spinaten er tint, så ha den opp i et håndkle og klem ut det overflødige vannet. Hakk løken i småbiter. Varm litt olje i en stor stekepanne og brun løken. Når løken er nesten ferdig brunet, rasp i hvitløken. Strø over melet og rør rundt. Hell på buljongen og bruk en visp til du får en tykk saus. Spe på med melk til sausen får ønsket tykkelse. Ha i spinaten og få den jevnt fordelt i sausen, ha så i tunfisken og fordel den jevnt også. Hell av vannet på pastaen, bland pasta og saus sammen i kjelen og server. Om du tåler ost, så er den her kjempegod med ost på toppen i en ildfast form inn i stekeovnen i noen minutter. Jeg brukte alltid det før jeg ble melkeintolerent. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar