Enkelte ganger så prøver man seg på en ting på kjøkkenet, og ender opp med noe helt annet, som nesten bare er enda bedre enn det man hadde planer om i utgangspunktet. Denne kaka her er et sånn hendig kjøkkenuhell som har falt i smak hos både store og små, allergikere og ikke-allergikere.
250 gram toro glutenfri kakemiks
250 gram sukker
1 ts natron
0,5 dl rapsolje
1 ts vaniljesukker
2,75 dl rismelk
1 pakke alpro kremfløte
1 pose vaniljesaus uten koking
2 dl rismelk
Jordbær og blåbær eller andre bær etter ønske.
Bland alt det tørre til kakebunnen i en bolle. Mål opp og bland rismelk og olje i en annen. Miks de to sammen i to minutter med en mikser. Om røren blir for tynn, så ha i bittelitt ekstra mel, men vær forsiktig, skal ikke alltid så mye til. Ha røren over i en springform som er 20 cm i diameter. Stekes på 175 grader i 40 minutter. Stikk ned for å sjekke steketiden, da noen ovner er litt ulike andre der. Ta kaken ut av ovnen, og la den hvile i 15 minutter før du fjerner springformen og legger kaka over på en rist. Akkurat dette er veldig viktig, ellers går dampen inn i kaken og du får en seig og klissete kake.
Når kaka er helt kald, er det tid for å lage kremen. Pisk opp boksen med kremfløten uten å tilsette noe sukker. Bland sammen vaniljesauspulveret og rismelken, og pisk godt i et par minutter til den er tykk og seig. Bland vaniljedelen inn i kremen. Del kaken på midten, og ha på en dæsj med krem, legg på den andre kakedelen, og dekk hele kaken med krem. Pynt med bær. Må oppbevares kjølig pga kremen.