mandag 15. august 2016

Kanelsnurrer

En ting jeg har savnet veldig siden jeg ble allergisk for en del år siden, er skikkelige kanelsnurrer. Men etter jeg klarte å knekke gjærdeigforbannelsen i fjor, så har jeg fått jobbet meg fram til en oppskrift som fungerer utmerket. Siden deigen er uten hvetestivelse, så blir de fort ganske tørre. Men det skal ikke mer enn noen sekunder i microen, eller noen få minutter i ovnen, så er de som ferske igjen med en gang. De egner seg godt til frysing også. Og når jeg har bakt disse mens poden er i barnehagen, så er det en veldig glad gutt som kommer hjem og ser de står på kjøkkenbenken. Det er viktig å bruke den ferske gjæren i disse, ellers hever den ikke som den skal og blir til harde klumper.

3 dl soyamelk (kan bruke rismelk om soya ikke tåles)
25 gram fersk gjær
5 ss rapsolje
1,5 ss fiberhusk
1 egg
1/2 ts kanel
5 ss sukker
50 gram blå teffmel
350 gram toro fin kakemiks

kanel
sukker
egg til pensling.

Varm melken til fingervarme, og hell over gjæren i en bolle. Rør til den er oppløst. Det er en fordel med en kjøkkenmaskin når denne skal lages. Ha i olje og fiberhusk, og la maskinen gå på svak styrke i 5 minutter til fiberhusken har svellet opp. Tilsett egg, kanel og sukker, og teffmel. La det gå til en jevn og veldig klissete deig. Ha i toro fin kakemiks i to til tre omganger, og la det kjøres godt inn mellom hver runde. Deigen skal være fast, men seig og klissete. Spre resten av melet fra toroposen ut på benken, og skrap ut deigen fra bollen. Kjevle den til en flat rektangel med ca 0,5-1 cm tykkelse. Strø på kanel og sukker i ønsket mengde (jo mer jo bedre omtrent), og rull deigen sammen til en rullekakepølse. Del pølsen med en skarp kniv i passe biter. Jeg pleier få 12 snurrer ut av deigen. Legg de på en bakeplate, og sett de inn i ovnen på varmluft og 50 grader for heving. La de heve i 30 minutter. Ta brettet ut av ovnen, og pensle kanelsnurrene med egg. Sett de tilbake i ovnen. Sett ovnen på 200 grader, og la de steke i 20 minutter. De hever litt ekstra om du lar de stå inne i ovnen på varmluft mens ovnen varmer seg opp fra 50 til 200 grader. Ha de over på en rist og avkjøl. 

3 kommentarer:

  1. Er blå teff det samme som blå jytte?

    SvarSlett
  2. Jeg har nesten samme oppskrift men bruker schear mix b i stede for toro synes den er bedre. ��

    SvarSlett