onsdag 27. november 2013

Rare ingredienser

Skjønner at det til tider kan være litt forvirring over hva jeg bruker av produkter når jeg bare skriver pasta, strøbrød osv. Så tenkte å legge ved endel linker til produkter jeg bruker som er trygge i forhold til gluten, melk og egg. Jeg lager alt naturlig glutenfritt da jeg ikke tåler hvetestivelse heller. Noen av linkene er til nettbutikker, og noen er bare for info.

Pasta. jeg bruker ris og mais pasta fra Orgran da jeg synes den er den beste. Schär og Semper har glutenfri pasta som fåes kjøpt i de fleste store matbutikker.
http://www.iherb.com/Orgran-Gluten-Free-Rice-Corn-Pasta-Penne-8-8-oz-250-g/35618#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=orgran&rc=34&sr=null&ic=7

Eggerstatning. Blir ikke helt det samme som egg, men det binder bakeverk sammen, og når jeg lager kyllingnuggets så funker det fjell.
http://www.iherb.com/Orgran-Gluten-Free-No-Egg-Natural-Egg-Replacer-7-oz-200-g/35751#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=orgran&rc=34&sr=null&ic=22

Strøbrød. Det strøbrødet jeg har funnet her i Norge inneholder hvetestivelse, så jeg bestiller på Iherb.
http://www.iherb.com/Ener-G-Foods-Bread-Crumbs-10-oz-283-5-g/32761

Sjokoladebiter til bakst. Enten har jeg de i som biter, eller så smelter jeg de til glasur og sånt.
http://www.iherb.com/Enjoy-Life-Foods-Mini-Chips-Semi-Sweet-Chocolate-10-oz-283-g/32772

Tamari saus, også kjent som en litt annen versjon av soyasaus. Helt glutenfri, og fantastisk god.
http://www.iherb.com/Eden-Foods-Organic-Tamari-Soy-Sauce-20-fl-oz-592-ml/36363

Agavesirup. Naturlig søtning som fint kan erstatte sukker i enkelte tilfeller
http://www.iherb.com/Now-Foods-Agave-Nectar-Light-Certified-Organic-17-oz-482-g/23217

Toro glutenfri fin kakemiks. Fåes kjøpt i de fleste butikker i dag, jeg kjøper de på Rema eller Meny som regel.
http://toro.no/produkter/kaker-og-desserter/Glutenfri_fin_kakemiks

Semper fin miks. Gjelder det samme som for Toro sin kakemiks, men denne er en god del dyrere om man ikke kjøper den i esker i Sverige
http://www.semperglutenfritt.no/fin-mix

Havregryn. Havre finnes i variant med og uten gluten. Viktig å passe på. Både semper og denne har glutenfri, men jeg foretrekker denne.
http://www.norskhavre.no/nor/Produkter/Glutenfrie-store-havregryn

Vanlig margarin, soft flora, blå type.
http://www.softflora.no/produkter/spesial

Margarin til baking. Bruker enten Carlshamn som jeg kjøper i Sverige, eller Melange uten melk og salt.
http://www.melange.no/produkter/melange-uten-salt-og-melk

Vegansk pizzaost som faktisk smaker ost! Kjøper den på Vegan wonderland. Den skivede osten til wilmersburger i samme butikk er også fabelaktig på brødmat.
http://www.vegan-wonderland.de/Lebensmittel/Kaesealternativen-oxid/zum-streuen/Wilmersburger-Pizzaschmelz-500g.html

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar