lørdag 30. november 2013

Svinekjøtt i paprikasaus.

4 skiver ytrefilet av svin
1 pakke stjernebacon
1 liten løk
1 stor rød paprika
1 fedd hvitløk
1 terning grønnsaksbuljong
3-4 dl vann
en stor dæsj alpro matfløte
1,5 ss maizena blandet med litt vann
pepper

Skjær ytrefileten av svin i strimler, og skjær bacon i biter. Stek bacon og legg det over på en asjett. Hell av stekefettet og tørk av pannen med litt papir. Ha i en liten dæsj olje, og stek svinestrimlene i to omganger. Bland i hakket løk og baconbitene og la surre litt til løken er myk.

Skjær paprikaen i terninger. Ha i en kjele sammen med vann, buljongterning og finhakket hvitløk. Kok opp og la koke i fem minutter. Bruk en stavmikser og kjør sausen til den er jevn. Ha i maizena og fløte, og smak til med pepper. La småkoke litt til den tykner fint. 

Legg kjøttet på en tallerken og hell over sausen. Serveres med ris og salat.

fredag 29. november 2013

Døler

125 gram margarin
1,5 dl sukker
0,75 dl alpro kremfløte eller annen vegansk kremfløte
50 gram potetmel
100 gram toro fin kakemiks
1 ts vaniljesukker
100 gram hakkede mandler

Rør margarin og sukker hvitt. Ha i fløten og rør godt. Ha i det tørre og visp til en jevn masse. Ha i hakkede mandler og rør godt inn. Deigen blir klissete, men fast, som en blanding av deig og røre omtrent. Sett deigen med en teskje på bakeplate. Ha god avstand, for de flyter godt ut under steking. Stekes ved 175 grader i 12 minutter. La de hvile noen minutter før du tar de over på rist og lar de avkjøle.

onsdag 27. november 2013

Rare ingredienser

Skjønner at det til tider kan være litt forvirring over hva jeg bruker av produkter når jeg bare skriver pasta, strøbrød osv. Så tenkte å legge ved endel linker til produkter jeg bruker som er trygge i forhold til gluten, melk og egg. Jeg lager alt naturlig glutenfritt da jeg ikke tåler hvetestivelse heller. Noen av linkene er til nettbutikker, og noen er bare for info.

Pasta. jeg bruker ris og mais pasta fra Orgran da jeg synes den er den beste. Schär og Semper har glutenfri pasta som fåes kjøpt i de fleste store matbutikker.
http://www.iherb.com/Orgran-Gluten-Free-Rice-Corn-Pasta-Penne-8-8-oz-250-g/35618#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=orgran&rc=34&sr=null&ic=7

Eggerstatning. Blir ikke helt det samme som egg, men det binder bakeverk sammen, og når jeg lager kyllingnuggets så funker det fjell.
http://www.iherb.com/Orgran-Gluten-Free-No-Egg-Natural-Egg-Replacer-7-oz-200-g/35751#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=orgran&rc=34&sr=null&ic=22

Strøbrød. Det strøbrødet jeg har funnet her i Norge inneholder hvetestivelse, så jeg bestiller på Iherb.
http://www.iherb.com/Ener-G-Foods-Bread-Crumbs-10-oz-283-5-g/32761

Sjokoladebiter til bakst. Enten har jeg de i som biter, eller så smelter jeg de til glasur og sånt.
http://www.iherb.com/Enjoy-Life-Foods-Mini-Chips-Semi-Sweet-Chocolate-10-oz-283-g/32772

Tamari saus, også kjent som en litt annen versjon av soyasaus. Helt glutenfri, og fantastisk god.
http://www.iherb.com/Eden-Foods-Organic-Tamari-Soy-Sauce-20-fl-oz-592-ml/36363

Agavesirup. Naturlig søtning som fint kan erstatte sukker i enkelte tilfeller
http://www.iherb.com/Now-Foods-Agave-Nectar-Light-Certified-Organic-17-oz-482-g/23217

Toro glutenfri fin kakemiks. Fåes kjøpt i de fleste butikker i dag, jeg kjøper de på Rema eller Meny som regel.
http://toro.no/produkter/kaker-og-desserter/Glutenfri_fin_kakemiks

Semper fin miks. Gjelder det samme som for Toro sin kakemiks, men denne er en god del dyrere om man ikke kjøper den i esker i Sverige
http://www.semperglutenfritt.no/fin-mix

Havregryn. Havre finnes i variant med og uten gluten. Viktig å passe på. Både semper og denne har glutenfri, men jeg foretrekker denne.
http://www.norskhavre.no/nor/Produkter/Glutenfrie-store-havregryn

Vanlig margarin, soft flora, blå type.
http://www.softflora.no/produkter/spesial

Margarin til baking. Bruker enten Carlshamn som jeg kjøper i Sverige, eller Melange uten melk og salt.
http://www.melange.no/produkter/melange-uten-salt-og-melk

Vegansk pizzaost som faktisk smaker ost! Kjøper den på Vegan wonderland. Den skivede osten til wilmersburger i samme butikk er også fabelaktig på brødmat.
http://www.vegan-wonderland.de/Lebensmittel/Kaesealternativen-oxid/zum-streuen/Wilmersburger-Pizzaschmelz-500g.html

Krumkaker

150 gram blå soft margarin
3 dl toro fin kakemiks
1 dl sukker
0,5 dl soyamelk
0,5 dl vann

Visp margarin og sukker hvitt. Ha i soyamelk og vann og pisk. Ha i melet og pisk. La det svelle i ca 30 minutter. Ha i litt mer væske om nødvendig. Stek i krumkakejern. Jeg fikk ca 13 stykker ut av denne oppskrifta, så neste gang dobler jeg den minst.