mandag 15. juni 2015

Smuldrepai med blåbær og rabarbra.

En liten måned i året, så har jeg tilgang på moden rabarbra ute i hagen her. Jeg har lenge lett etter måter å bruke den på, og nå har jeg endelig funnet fram til den ultimate paien. For denne her er farlig god!

5-7 stilker rabarbra (avhengig av tykkelse)
4 ss sukker
200 gram ferske blåbær
2 ts vaniljesukker
litt kanel

Smuldredeigen:
150 gram margarin 
1 pose toro fin kakemiks
100 gram brunt strøsukker

Skrell og kutt rabarbraen i biter på ca 1 cm. Ha de i en paiform på 24-25 cm i diameter, de skal dekke bunnen i formen. Strø over sukkeret, og sett forma inn i ovnen på 200 grader i 15 minutter. Ta ut paiformen og ha i blåbær, vaniljesukker og kanel. Ha halve posen med kakemiks og sukkeret i en bolle. Kna inn margarinet. Spe med litt og litt mel til du får en god smuldredeig. Fordel smuldredeigen over paiformen. Stekes ved 200 grader i 35-40 minutter. Serveres med vaniljesaus, vaniljeis eller lignende.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar