torsdag 24. juli 2014

Form med tunfisk.

Denne oppskrifta her fant jeg opprinnelig på en side fra USA. Men som med alt annet, så må det en del justeringer til for at jeg kan bruke oppskriften selv. For meg var det helt nytt å skulle ha potetgull inkludert i maten, men det falt veldig i smak både hos liten og stor her i huset. 

350 gram pasta penne
2 dl erter (jeg bruker frosne)
1 pakke minimais
1 paprika
1 løk
2 dl stangselleri
5 dl vann
1/2-3/4 boks alpro matfløte
2 ss glutenfritt mel
1 ss diljon sennep
pepper
Margarin til steking
4 bokser tunfisk i vann
Salt potetgull

Kok pastaen som angitt på pakken. Tin ertene, og kutt alle grønnsakene i biter. Smelt margarinet i en stor panne, og stek stangselleri og løk til de er mye. Ha i melet og rør rundt, ha i vann og visp til en jevn saus. Ha i vannet litt etter litt, for å unngå at sausen blir for tynn. Ha oppi fløte og sennep, og smak til med pepper. Ha alle grønnsakene og tunfisken i sausen, og bland sammen med pastaen. Hell alt over i en ildfast form, og strø potetgull på toppen. Stekes ved 200 grader i 15-20 minutter, til potetgullet blir lysebrunt. 

onsdag 16. juli 2014

Sommerlig salat med cous cous

Denne salaten her ble jeg inspirert av via nett, men måtte jo justere den om i forhold til mine allergier og intoleranser. Resultatet ble helt fantastisk, og servert sammen med grillet biff, så ble det en helt nydelig middag. Alt kjøtt kan egentlig brukes til. Og jeg tror jeg har en ny favoritt.

3 dl glutenfri cous cous
4 dl vann
1 terning grønnsaksbuljong
1 liten spiseskje margarin

1 pose babyspinat
3-4 reddiker
1/2 rød paprika
1/3 rødløk
en bit slangeagurk
1 fersken

200 gram sjampinjonger
1 dæsj margarin til steking

Kok opp vannet til cous cousen sammen med buljongterningen. Når vannet koker, ta den av plata, ha i cous cous, rør rundt og sett på lokk. La stå i 5 minutter. Ha i margarinet og rør godt. 

Skjær grønnsakene i passe store terninger/skiver og bland sammen i en stor bolle. Skjær sjampinjongen i skiver. Jeg kjøper ofte de begrene med First price sin sjampinjong, helt perfekt størrelse. Smelt margarinet i en stor panne, ha i soppen, og stek den gylden. Bland alt sammen og server.