søndag 18. mai 2014

Rotgrønnsaker og kyllinglår

Kjempekjekk og enkel rett med alt i en form og inn i ovnen. Hva er vel mer genialt enn det?

2-3 gulrøtter
4 skiver kålrot
1/4 sellerirot
1 persillerot
1 purre
4 kyllinglår
Olivenolje
Salt
Pepper
Dill

Legg kyllinglårene i en langpanne og krydre de med valgfritt krydder. Jeg pleier å bruke tandoori kyllingkrydderet til Santa Maria. Akkurat der jukser jeg litt. Skjær grønnsakene i terninger/skiver og legg de rundt omkring i langpanna rundt kyllinglårene. Hell litt olivenolje over grønnsakene, og ha på salt, pepper og dill til det ser passe ut. Sett forma inn i ovnen på 225 grader, og la det steke i 45 minutter. Ta ut forma to ganger underveis for å røre rundt i grønnsakene. Serveres med potetmos.