onsdag 26. februar 2014

Matpakkefisk

Det her er superenkelt og supergodt og gjør seg selv i ovnen uten mye styr. Litt usikker på hva jeg skal kalle det, men siden det ser ut som en matpakke når det er i ovnen, så kalte jeg det matpakkefisk.

4 poteter
1 fennikel
1 løk
500-600 gram hvit fisk
olivenolje
havsalt
pepper
persille
dill

Skjær potetene i tynne skiver, fennikelen i biter og løken i skiver. Ha det oppi en litt stor bolle. Ha i olivenolje, salt, pepper og urter. Ferske urter er å foretrekke, men siden urter dør før jeg rekker å få de i hus omtrent her, så valgte jeg tørkede urter. 1/2-1 ts av hver om du velger tørka. Det skal være nok olje til at grønnsakene blir ordentlig dekket av olje. Bland alt sammen godt. Ta to bakepapirark, og legg halvparten av grønnsaksblandingen på hvert ark. Legg fisken på toppen. Jeg valgte alaska pollock denne gangen, da den kommer i så kjekke biter, så da bruker jeg tre biter til hver. Ha litt salt og pepper på fisken og pakk sammen bakepapiret til en matpakke. Viktig å få den tett, ellers slippes dampen ut, og det tar en evighet å få det ferdig. Stekes i ovnen på 225 grader i 25-30 minutter. Serveres med grønnsaker om det ønskes.