søndag 23. oktober 2011

Fiskegryte.

Denne her har jeg jobbet med en tid nå for å få perfekt, og endelig har jeg truffet rett. Så da er den klar for å deles med andre.

600 gram seifilet
250 gram rå scampi
3 gulrøtter
1 brokkoli
1 løk
1/2-1 purre
1 boks friske erter
7,5 dl fiskebuljong
3 fedd hvitløk
1/2-1 ts karripulver
2 ss olje

Hakk løken i småbiter og skjær alle grønnsakene i skiver. Varm opp oljen i en stor kjele og ha i løk, purre, hvitløk og gulrøtter. Fres det på full guffe i et par minutter. Ha i karri og buljong og kok opp. La det koke i 10 minutter, ha i brokkolien. Brokkolien skal selvfølgelig kuttes i små biter før den has i gryta. La det koke i fem minutter. Del fisken i passe store biter og ha i. La det putre og trekke i rundt fem minutter. Ha i scampi og erter. La det trekke til scampiene er røde og fine. Serveres med stekt spekeskinke og kokte poteter.

fredag 21. oktober 2011

Minipizza.

Et av mine største savn etter jeg begynte på diett, var pizza. Å lage pizza uten gluten og melk er ikke akkurat lett. Men ved hjelp av soyaost og melmix så får jeg det faktisk til ganske så godt. Melmiksen fant jeg på helsekosten på CC i Drammen. Men jeg vet de også har den på Allergimat.no og sikkert i andre helsekostbutikker også. Soyaosten jeg bruker kommer i stykker og kan skjæres med høvel. Men skjær forsiktig, for den smuldrer ganske lett om man tar i for hardt. Den smelter i ovnen, så den blir kjempegod. Den jeg har bilde av her er Mozarellautgaven, den har jeg kun funnet på Smart club. Men på både Ultra og Meny har de den inne i gouda, og den smaker enda bedre enn den med mozarella synes jeg. Meny Union i Drammen og Ultra i Asker vet jeg har den. Men har de det ikke inne der du bor, kan du sikkert få de til å ta den inn. En sånn liten ost holder til 8 minipizzaer for meg. Så er det bare å legge på fyll og steke i ovnen. Smaker helt nydelig.

søndag 16. oktober 2011

Pasta med tunfisk og spinat.

1 stor eller 2 små løk
2-3 fedd hvitløk
3 ss semper fin miks
3 dl grønnsaksbuljong
ca 5 dl rismelk
1/2 ts pepper
1/2 ts muskat
450 gram frossen spinat
3 bokser tunfisk i vann
500 gram glutenfri pasta

Kok pastaen som anvist på pakningen. Mens den koker, tiner du spinaten i microen og lager sausen. Når spinaten er tint, så ha den opp i et håndkle og klem ut det overflødige vannet. Hakk løken i småbiter. Varm litt olje i en stor stekepanne og brun løken. Når løken er nesten ferdig brunet, rasp i hvitløken. Strø over melet og rør rundt. Hell på buljongen og bruk en visp til du får en tykk saus. Spe på med melk til sausen får ønsket tykkelse. Ha i spinaten og få den jevnt fordelt i sausen, ha så i tunfisken og fordel den jevnt også. Hell av vannet på pastaen, bland pasta og saus sammen i kjelen og server. Om du tåler ost, så er den her kjempegod med ost på toppen i en ildfast form inn i stekeovnen i noen minutter. Jeg brukte alltid det før jeg ble melkeintolerent. 

mandag 10. oktober 2011

Grønnsakssuppe med pølser

300 gram kål
4 store poteter
3 gulrøtter
2 små persillerøtter
1/4 sellerirot
3 skiver kålrot
1 purre
2,5 gilde go og mager røkt kjøttpølse
hakket bladpersille (om du får tak i)
1,5-2 liter vann
buljong etter anvisning på pakken (jeg bruker suppebuljong eller grønnsaksbuljong)
1/2 ts muskat
1 ts korianderpulver

Skjær grønnsakene i terninger og skiver. Ha alt untatt pølse og hakket bladpersille i en stor kjele. Kok opp og la småkoke i ca 20 minutter. Ha oppi pølsene og persillen og la trekke i 3-4 minutter. Serveres med rundstykker, flatbrød eller godt brød.