onsdag 27. juli 2011

Grillede poteter i folie

4 poteter
1 ss margaring uten melk
1 ts persille
1 ts basilikum
1/2 ts timian
litt pepper

Skjær potetene i tynne skiver. Legg de på et flak aluminiumsfolie. Bruke gjerne dobbelt lag folie for å unngå at de blir brent. Strø på urter og pepper og legg en klatt margarin på toppen. Brett pakkene sammen og legg de på grillen. Bruk så svak varme som mulig for å unngå at de brenner seg. Etter rundt 30 minutter er de ferdige og klare til å serveres. 

tirsdag 26. juli 2011

Krishnas Cuisine

På tide med et lite skryteinnlegg når det kommer til restauranter igjen. Denne gangen er det Krishnas Cuisine i Oslo som står for tur. Krishnas Cuisine finner man på Majorstua, ikke langt fra Collosseum kino. Restauranten serverer vegetarmat, mesteparten indisk. Og maten er fantastisk. De eneste gangene de ikke kan tilby glutenfritt er når de har pastagryte, men det skjer ikke ofte. Og har du lyst til å ta turen inn, så ligger alltid dagens meny ute på nettsidene deres, så da er det bare å unngå pastadagene. Jeg har enda ikke vært der og ikke kunne spise meg god og mett på gluten, melk og eggefri mat. De har alternativer med og uten melk, og har aldri egg i maten ellers. Billig er det også. En solid posjon med dagens rett for 125 kroner. Og når maten smaker så godt i tillegg så er det verd hver krone. De har også mindre posjonsalternativer. Og det er hyggelige ansatte der.  Restauranten anbefales på det sterkeste fra meg. Bildet under er hva jeg fikk servert som dagens der i dag. Salat, suppe, papadam, ris og gryte.

torsdag 21. juli 2011

Apple crumble pai


1 liter epler
1 dl vann
1/2 ts salt
1 ts kanel
1,5 dl sukker
5 dl semper fin miks
2,5 dl melkefritt margarin

Skjær eplene i skiver, og legg de i en ildfast form. Bland sammen vann, kanel og salt og hell over eplene. Lag en smuldredeig av sukker, mel og margarin og bre det utover eplene. Stekes ved 180 grader i 40 minutter. Serveres med vaniljekrem. Jeg bruker vaniljesausen fra oatly, for den oppfører seg som vaniljekrem når den er kald.